Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Kwas jabłkowy (Malic Acid)

kwas jabłkowy

Kwas jabłkowy (INCI: Malic Acid) – jeden z najpopularniejszych kwasów AHA, pozyskiwany z niedojrzałych owoców, głównie jabłek i winogron. Nieodzowny składnik czynny peelingów enzymatycznych i wielu kosmetyków naturalnych do pielęgnacji skóry.

Właściwości kwasu jabłkowego:

  • doskonale przeciwdziała tworzeniu się zaskórników,
  • wykazuje działanie hamujące nadmierne rogowacenie naskórka,
  • działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie,
  • działa kojąco i łagodząco na stany zapalne mieszków włosowych,
  • wspaniale wygładza i rozjaśnia skórę,
  • działa na skórę zmiękczająco i nawilżająco,
  • stymuluje naturalne procesy odnowy skóry, opóźniając procesy starzenia i powstawania zmarszczek.

Kwas jabłkowy to nieodzowny składnik wielu kosmetyków organicznych, szczególnie przeznaczonych do głębokiego oczyszczania, złuszczania oraz aktywowania procesów samoregeneracji skóry. Stosowany jest również podczas profesjonalnych zabiegów kosmetycznych.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.