Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Korund mikrokrystaliczny (Alumina)

korund

Korund mikrokrystaliczny (INCI: Alumina) – tlenek glinu, stosowany głównie do pokrywania głowic ścierających, wykorzystywanych w gabinetach kosmetycznych. Doskonale spisuje się podczas procesu mikrodermbrazji. Kryształki korundu to w pełni organiczny składnik, dodawany także do kosmetyków ekologicznych, przeznaczonych do samodzielnej pielęgnacji w domu.

Właściwości korundu mikrokrystalicznego:

  • stosowany jako substancja ścierająca w wielu kosmetykach peelingujących i głęboko oczyszczających,
  • doskonale złuszcza martwy naskórek, wyraźnie przyspiesza regenerację skóry i poprawia mikrokrążenie krwi,
  • dokładnie oczyszcza pory i przygotowuje skórę do przyjęcia substancji odżywczych.

Korund to naturalny składnik mineralny chętnie wykorzystywany podczas pielęgnacji oczyszczania i złuszczania naskórka. Występuje zarówno w kosmetykach profesjonalnych, jak i pielęgnacyjnych produktach domowego użytku.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.