Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Oliwa z oliwek (Olea Europaea Oil)

oliwa z oliwek

Oliwa z oliwek (INCI: Olea Europaea (Olive) Oil) – tłoczona na zimno oliwa z oliwek, znana głównie z kuchni śródziemnomorskiej. Posiada także doskonałe właściwości pielęgnacyjne, zarówno względem skóry, jak i włosów. Coraz chętniej stosowana jako jeden z kluczowych składników kosmetyków naturalnych.

Właściwości oliwy z oliwek:

  • doskonale nawilża skórę i włosy,
  • nadaje włosom naturalnego połysku, wydobywając najpiękniejsze odcienie,
  • zawiera liczne witaminy i naturalne antyoksydanty, chroniące przed wolnymi rodnikami,
  • wspaniale pielęgnuje i łagodzi podrażnioną skórę głowy,
  • skutecznie pomaga w leczeniu i zapobieganiu łupieżu.

Oliwa z oliwek to niewątpliwie jeden z najstarszych kosmetyków naturalnych, stosowanych powszechnie już od czasów starożytnych. Uznawana jest za jedno z najważniejszych źródeł cennego skwalenu, dlatego znajduje szerokie zastosowanie w pielęgnacji urody.
 
 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.