Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Lanolina (Cera Lana, Lanolin)

lanolina

Lanolina (INCI: Cera Lana, Lanolin) – wosk pochodzący z owczej wełny, powstały w procesie jej oczyszczenia i odwodnienia z tak zwanego tłuszczopotu. Jest naturalnym emulgatorem, stosowanym w wielu typach kosmetyków. Czysta lanolina nie wykazuje działań podrażniających i alergicznych.

Właściwości lanoliny:

  • posiada silne właściwości pielęgnacyjne, z powodu podobnego do naturalnej warstwy lipidowej człowieka składu,
  • doskonale wnika w skórę, regulując właściwie gospodarkę wodną oraz stymulując procesy przyjmowania innych składników odżywczych przez jej warstwy,
  • doskonale ujędrnia i uelastycznia,
  • zmiękcza skórę i niweluje szorstkość naskórka, łagodzi oraz przyspiesza gojenie pęknięć i mikrourazów,
  • głęboko oczyszcza, wygładza i natłuszcza, tworząc delikatny film okluzyjny na powierzchni skóry,
  • świetnie nadaje się do intensywnej pielęgnacji szczególnie przesuszonej cery.

Lanolina sprawdza się doskonale jako silnie ochronny składnik czynny kosmetyków do pielęgnacji skóry.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.