Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Cukier trzcinowy (Sucrose)

cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy (INCI: Sucrose) – to brązowe, nierafinowane w procesie powstawania kryształki cukru. Dzięki pominięciu procesu jego oczyszczania nie jest usuwana melasa, dlatego posiada skuteczniejsze właściwości odżywcze. Cukier trzcinowy nie jest czystą sacharozą, ale zawiera także minerały i pierwiastki, głównie żelazo, wapń, potas oraz magnez.

Właściwości cukru brązowego, trzcinowego:

  • wykazuje naturalne działanie przeciwbólowe,
  • działa wykrztuśnie,
  • stosowany od starożytności w formie okładów na trudno gojące się rany,
  • naturalny składnik cierny i złuszczający wielu peelingów i scrubów, zarówno do twarzy, jak i miejsc delikatniejszych i bardziej wrażliwych,
  • nie powoduje uczuleń i podrażnień, przy równoczesnym głębokim oczyszczaniu skóry z martwych komórek naskórka,
  • doskonale wygładza, ujędrnia i nawilża skórę, oraz pomaga jej wchłaniać inne dobroczynne substancje.

Brązowy cukier trzcinowy doskonale spisuje się jako aktywny,a zarazem delikatny składnik złuszczający i oczyszczający skórę. Stosuje się go w scrubach i peelingach do twarzy, a także polecany przy szczególnie wrażliwej skórze ciała. Posiada delikatniejsze właściwości cierne niż sól, skorupki orzechów oraz inne składniki głęboko oczyszczających kosmetyków naturalnych.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.