Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Olejek z szałwii muszkatołowej (Salvia Sclarea Oil)

olejek z szałwii muszkatołowej

Olejek z szałwii muszkatołowej (INCI: Salvia Sclarea Oil) – pozyskiwany z liści i kwitów wspaniałego zioła, które cechuje się wieloma właściwościami pielęgnacyjnymi. Posiada charakterystyczny zapach, który wykazuje działanie relaksujące oraz łagodzące napięcie nerwowe i przedmiesiączkowe.

Właściwości olejku z szałwii muszkatołowej:

  • działa antyseptycznie i silnie odprężająco,
  • wykazuje działanie antybakteryjne, szczególnie dobrze pielęgnując cerę tłustą i problematyczną,
  • działa pomocniczo w leczeniu wielu  stanów zapalnych skóry i błon śluzowych.

Olejek z szałwii muszkatołowej zapewnia kosmetykom organicznym wspaniałe właściwości aromatyczne, szczególnie cenne podczas zabiegów relaksacyjnych. Podnosi również skuteczność działania pielęgnacyjnego, przyśpieszając regenerację i odbudowę komórkową.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Jedna odpowiedź na Olejek z szałwii muszkatołowej (Salvia Sclarea Oil)

  1. Tiger - Odpowiedz

    19/05/2016 at 01:59

    Pamiętam jak byłem mały to mi mama kazała szałwią płukać gardło jak byłem chory 😉 Fajne wspomnienie…

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.