Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Olejek z gorzkich migdałów (Prunus Amygdalus Amara Oil)

olejek z gorzkich migdałów

Olejek z gorzkich migdałów (INCI: Prunus Amygdalus Amara Oil) – pochodzący z gorzkiej odmiany drzewa migdałowego, uznawany jest wspaniały składnik aktywny kosmetyków organicznych oraz charakterystyczny składnik żywieniowy. W przemyśle spożywczym używany jest najczęściej jako substancja nadająca smak i zapach marcepana. W kosmetyce wykazuje szereg działań pielęgnacyjnych i ochronnych.

Właściwości olejku z gorzkich migdałów:

  • działa na skórę regenerująco, przywracając jej naturalną równowagę i odbudowę warstwy lipidowej,
  • oczyszcza skórę oraz usuwa wszelkie niedoskonałości, piegi i przebarwienia,
  • działa kojąco i leczniczo na oparzenia słoneczne,
  • działa przeciwbólowo i łagodząco,
  • silnie odżywia i wzmacnia włosy.

Olejek z gorzkich migdałów to wspaniały składnik czynny wielu produktów kosmetycznych, przeznaczonych do codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Można go znaleźć zarówno w kosmetykach organicznych, a także wzmacnia właściwości pielęgnacyjne bardzo wielu tradycyjnych produktów drogeryjnych.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.