Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Olejek sosnowy / piniowy (Pinus Silvestris Oil)

olejek sosnowy

Olejek sosnowy / piniowy (INCI: Pinus Silvestris Oil) – naturalny olejek eteryczny, wytwarzany z sosny zwyczajnej. Tak jak większość organicznych olejków eterycznych wykazuje szerokie zastosowania w medycynie naturalnej i kosmetyce organicznej.

Właściwości olejku sosnowego:

  • skutecznie działa rozgrzewająco po aplikacji na zbolałe miejsca na ciele,
  • doskonale pobudza wewnętrzne mikrokrążenie,
  • silnie wzmacnia cebulki włosów i zapobiega ich wypadaniu, wyniku problemów z łojotokiem,
  • bardzo dobrze tonizuje skórę ciała i głowy,
  • wykazuje silne właściwości przeciwutleniające i opóźniające procesy starzenia.

Naturalny olejek sosnowy to powszechnie wykorzystywany w aromaterapii olejek eteryczny, wykazujący wspaniałe właściwości zdrowotne i pielęgnacyjne. Stanowi również jeden z ulubionych i bardzo cenny dodatek wielu najwyższej jakości kosmetyków organicznych marki Natura Siberica. Olejek sosnowy stosowany jest głównie w produktach do codziennej pielęgnacji skóry ciała i głowy.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.