Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Olej jojoba (Jojoba Seed Oil)

olej jojoba

Olej jojoba (Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil) – płynny wosk, otrzymywany z nasion krzewu jojoby kalifornijskiej i stanowiący nieocenioną skarbnicę nienasyconych i nasyconych kwasów tłuszczowych oraz alkoholi. Dostarcza skórze witamin A, E, F, skwalenu i fitosteroli.

Właściwości oleju jojoba:

  • doskonale przenika przez zewnętrzne warstwy naskórka,
  • wykazuje właściwości naprawcze cementu międzykomórkowego,
  • zmiękcza, uelastycznia i doskonale chroni skórę, przed działanie czynników atmosferycznych,
  • zmniejsza wydzielanie łoju i przeciwdziała powstaniu zaskórników, dzięki czemu nadaje się do pielęgnacji skóry trądzikowej,
  • posiada doskonałą zgodność biologiczną z ludzką skórą,
  • opóźnia procesy rogowacenia naskórka,
  • stymuluje skórę do regeneracji oraz wykazuje działanie przeciw starzeniu i powstawaniu zmarszczek,
  • stosowany na włosy doskonale je nawilża i odżywia.

Naturalny olej jojoba to wspaniały i zupełnie samoistny kosmetyk organiczny, dodawany często do różnego rodzaju produktów pielęgnacyjnych. Sprawdza się w kosmetykach do wszystkich typów skóry i włosów, a także może być używany samodzielnie i w czystej postaci.

Polecane produkty:

Organiczny olejek jojoba

 
 
 
 

Organiczny olejek jojoba do włosów – Planeta Organica

 
 
 
 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.