Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Hydrolizowane proteiny owsa (Hydrolyzed Oats)

Hydrolizowane proteiny owsa

Hydrolizowane proteiny owsa (INCI: Hydrolyzed Oats) – pozyskiwane są z ziaren owsa zwyczajnego, a następnie poddane przetworzeniu laboratoryjnemu. Zawierają m.in. globuliny – awenalina, prolaminy – gluten, gluteliny – awenina, miozynę i wolne aminokwasy – glutaminę i prolinę.

Właściwości hydrolizowanych protein owsa:

  • bezproblemowo przenikają przez warstwę rogową skóry i łuski włosa, wiążąc i utrzymując właściwe nawilżenie,
  • działają ochronnie i wzmacniająco,
  • skutecznie niwelują problem rozdwajających się końcówek włosów,
  • ułatwiają rozczesywanie.

Hydrolizowane proteiny owsa stanowią coraz częstszy składnik naturalnych szamponów i innych środków do pielęgnacji włosów. Tradycyjnie wykorzystywane są w produktach do pielęgnacji skóry ciała i twarzy.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.