Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Ashwagandha / Witania ospała (Withania somnifera)

Witania ospała / Ashwagandha

Ashwagandha / Witania ospała (INCI: Withania somnifera (L.)) – zwana także żeń-szeniem indyjskim stanowi jedno z głównych ziół stosowanych w Ajurwedzie, indyjskiej filozofii dbania o zdrowie i urodę. Dzięki szeregowi dobroczynnych właściwości doskonale sprawdza się w wielu produktach pielęgnacyjnych. Na stałe zajęła miejsca w składzie niezliczonej ilości naturalnych kosmetyków, głównie bazujących na orientalnych recepturach.

Właściwości ashwagandhy w kosmetyce:

  • silnie odżywia i regeneruje skórę,
  • wykazuje właściwości odmładzające,
  • działa przeciwzapalnie,
  • odtruwa i oczyszcza organizm z toksyn,
  • wzmacnia układ immunologiczny,
  • neutralizuje krążące w organizmie wolne rodniki.

Ashwagandha znana również jako witania ospała to bodaj najbardziej rozpoznawalna i popularna w tradycyjnej medycynie Ajurwedy. Doskonale zwiększa witalność i dodaje energii. Poprawia również odporność, szczególnie obniżoną w okresie zimowym i wczesnowiosennym. Pozwala również szybciej przywrócić naturalną równowagę organizmu, a także skutecznie chroni przed działaniem wolnych rodników. Ashwagandha stanowi jeden z podstawowych składników aktywnych wielu azjatyckich kosmetyków naturalnych Orientana.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.