Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Olejek cynamonowy (Oleum Cinnamomi)

olejek cynamonowy

Olejek cynamonowy (INCI: Oleum Cinnamomi, Cinnamonum Cassia Oil) – olejek eteryczny, pozyskiwany z cynamonowca wonnego. Jego działanie antyseptyczne i rozgrzewające doskonale uzupełnia skład bardzo szerokiej gamy kosmetyków organicznych i naturalnych.

Właściwości olejku cynamonowego:

  • posiada silne działanie antyseptyczne, bakteriobójcze, przeciwgrzybicze i detoksykujące,
  • widocznie rozjaśnia przebarwienia skóry i wyrównuje jej koloryt,
  • doskonale reguluje pracę gruczołów łojowych i ściąga pory,
  • działa pobudzająco na krążenie, silnie rozgrzewa, wykazuje działanie zwalczające nadmiar tkanki tłuszczowej i cellulit,
  • jest często dodawany jako składnik aktywny naturalnych pomadek, zwiększających objętość ust,
  • doskonale spisuje się w naturalnych produktach antycellulitowych.

Olejek cynamonowy to wspaniały składnik naturalny wielu produktów kosmetycznych. Doskonale sprawdza się jako składnik aktywujący i rozgrzewający.

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.