Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Olej z pestek winogron (Vitis Vinifera Seed Oil)

olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron (INCI: Vitis Vinifera Oil, Grapeseed Oil) – uzyskiwany z nasion winorośli właściwej cenny składnik dietetyczny i pielęgnacyjny. Jest prawdziwą skarbnicą witaminy E, nienasyconych kwasów tłuszczowych, flawonoidów, witamin A i B 6, a także resweratrolu, minerałów i lecytyny. Składnik wielu kosmetyków organicznych i naturalnych, doskonale wchłaniany przez skórę i niepozostawiający uczucia tłustej warstwy na jej powierzchni.

Właściwości oleju z pestek winogron:

  • duża zawartość witaminy E sprawia, że wykazuje on właściwości antyoksydacyjne, chroniące skórę i spowalniające procesy starzenia,
  • działa łagodząco i kojąco na skórę, rozświetla ją i przyspiesza regenerację,
  • doskonale i głęboko natłuszcza, nawilża i wygładza skórę,
  • wykazuje działanie tonizujące i przeciwzapalne oraz przeciwdziała powstawaniu zaskórników,
  • zwiększa jędrność i napięcie skóry,
  • wzmacnia naturalną barierę lipidową.

Organiczny olej z pestek winogron to bardzo ceniony składnik zdrowotny, chętnie wykorzystywany w naturalnej pielęgnacji urody. Jest obok olejku lawendowego jednym z dwóch najważniejszych składników naturalnych marki Biolaven Organic. Doskonale sprawdza się zarówno w pielęgnacji skóry, jak i włosów.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.