Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Goździk wonny (Eugenia Caryophyllus)

goździk

Goździk wonny (INCI: Eugenia Caryophyllus) – ekstrakt roślinny, pozyskiwany z niezwykle aromatycznych kwiatów goździka. Znajduje zastosowanie zarówno w suplementacji diety, jak i w branży kosmetycznej. Bardzo często występuje w tradycyjnych, ajurwedyjskich formułach zdrowotnych i kosmetycznych.

Właściwości ekstraktu z goździka:

  • posiada silne działanie antybakteryjne,
  • doskonale odświeża oddech i zmienia smak,
  • wykazuje silne działanie przeciwutleniające, niwelując skutki negatywnego działania wolnych rodników na organizm, dzięki czemu działa przeciwstarzeniowo,
  • działa wzmacniająco na skórę i włosy,
  • wzmacnia przyjemną i orientalną nutę zapachową kosmetyków naturalnych.

Goździk jest roślinnym składnikiem czynnym, chętnie wykorzystywanym w wielu preparatach zdrowotnych i pielęgnacyjnych. Można go spotkać w bardzo wielu azjatyckich kosmetykach, w szczególności peelingach i scrubach do ciała.

 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.