Ładowanie treści... Ładowanie zależy od szybkości twojego łącza!

Olej sojowy (Soybean Oil)

olej sojowy

Olej sojowy (INCI: Glycine Soja (Soybean) Oil) – wytwarzany z nasion soi zwyczajnej składnik wielu produktów pielęgnacyjnych, w szczególności kosmetyków amerykańskich i azjatyckich. Posiada duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, flawonoidów, lecytyny, fitosteroli oraz witaminy E.

Właściwości oleju sojowego:

  • działa regeneracyjne na naturalną barierę ochronną skóry,
  • doskonale nawilża skórę i bezproblemowo się wchłania,
  • wspaniale wygładza i uelastycznia każdy rodzaj skóry,
  • wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniące skórę przed działaniem wolnych rodników, a tym samym opóźniające efekty starzenia i powstawania zmarszczek,
  • skutecznie regeneruje skórę i działa kojąco, łagodzi stany zapalne i stanowi niezastąpioną pomoc w leczeniu AZS, łuszczycy i egzemy,
  • bardzo dobrze reguluje procesy wytwarzania łoju oraz zwęża pory.

Wykorzystywany również w diecie olej sojowy można spotkać w wielu produktach drogeryjnych, m.in. kosmetykach z Ameryki, Azji i Europy. Posiada wszechstronne działanie regenerujące i ochronne, sprawdzające się w balsamach do ciała, kremach, serach i odżywkach.

 
 

[flo_button url=”https://www.lifetree.pl/leksykon-skladnikow-kosmetykow-naturalnych/” style=”green” size=”medium” type=”square” target=”_self”] Leksykon składników kosmetycznych INCI [/flo_button]

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.