Czekoladowy scrub do ciała od marki Organic Shop cudownie pielęgnuje i oczyszcza skórę ciała oraz otacza kuszącym aromatem czekolady. Formuła scrubu jest oparta na organicznym maśle kakao oraz maśle shea, dzięki czemu scrub nadaje skórze sprężystości, wygładza ją, przywraca napięcie, nasyca skórę niezbędnymi składnikami odżywczymi oraz równocześnie głęboko nawilża. Cukier trzcinowy pomaga złuszczać naskórek, przyspiesza mikrokrążenie oraz wzmacnia włókna skóry. Scrub nadaje się do pielęgnacji każdego typu skóry.
Produkt nie zawiera SLS, silikonów i parabenów, a jego formułę oparto na certyfikowanych i organicznych składnikach. Jest łagodny i odpowiedni do każdego rodzaju skóry. Scrub posiada apetyczny i zmysłowy aromat.
Sposób użycia:
Organiczny scrub do ciała belgijska czekolada należy stosować nanosząc na wilgotną skórę masującymi ruchami. Po dokładnym wmasowaniu przez kilka minut, ciało zmyć ciepłą wodą.
Organiczny scrub do ciała belgijska czekolada – Składniki aktywne:
Masło kakao (Theobroma Cacao Seed Butter) – posiada działanie natłuszczające, nawilżające oraz tworzy barierę ochronną na powierzchni skóry. Łatwo się wchłania, wspaniale pielęgnuje skórę oraz działa odchudzająco. Masło zawiera duże stężenie polifenoli, czyli przeciwutleniaczy zwalczających wolne rodniki, dzięki czemu masło przyspiesza produkcję kolagenu oraz zapobiega jego rozkładowi zapewniając wzrost elastyczności i napięcia skóry.
Masło shea (Butyrospermum Parkii) – wykazuje działanie regenerujące, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Przyspiesza gojenie ran, podrażnień oraz pęknięć skóry m.in. dzięki zawartej w nim witaminie F. Witamina E powoduje, że masło działa przeciwzmarszczkowo, doskonale wygładzając i ujędrniając skórę. Tworzy skuteczną barierę ochronną, która z jednej strony zatrzymuje wilgoć w naskórku, a z drugiej chroni skórę przed słońcem, wiatrem i niską temperaturą. Jest używany przy kuracjach odchudzających, ponieważ doskonale sobie radzi w walce z cellulitem oraz zwiotczałą i mało elastyczną skórą.
Sacharoza (Sucrose) – z trzciny cukrowej na skalę przemysłową zaczęto wytwarzać ją na Bliskim Wschodzie już w Starożytności. Z czasem zaczęto stosować ją kosmetykach naturalnych, głównie peelingach i scrubach do ciała.